21. mars 2021

Gjøre påsken til noe ekstra


God morgen søndag!

I dag skal jeg pynte til påske her hjemme. Jeg liker så godt den gule pynten og hvis man ikke tar den frem litt i forveien så blir det jo ikke lenge man får se den. Det er jo ikke som i juletider akkurat, da pynten er fremme i et par måneder. 🐥🐥🐥

Jeg liker å gjøre påsken til noe ekstra, og i år blir det enda viktigere. Vi pleier å reise og besøke familie, men denne påsken blir ganske annerledes. Derfor skal jeg pynte koselig, kjøpe inn blomster og mat og vi skal ha jakt på påskeegg. Til tross for at det bare er vi fire i nærmeste familie, skal vi kose oss med masse godt. Jeg skal dekke opp koselig til alle måltider slik at vi opplever at påsken er en forskjell mot hverdagen. Det er jo opp til en selv å sørge for denne forskjellen i disse dager. 

I fjor gjorde jeg det samme. Du finner inspirasjon til handleliste for påsken og mange gode frokostideer her.

Nå skal jeg gjøre en liste for påskehandelen for i år og finne frem gode oppskrifter. Har du noen ideer? Hva pleier dere å spise? Skriv gjerne her under i kommentarfeltet! La oss dele inspirasjon med hverandre.

Jeg kommer blant annet til å ha masse godt hjemme slik at vi kan lage en slags buffé, slik som vi gjør i Sverige. Mange retter til flere måltider og som man spiser over noen dager. 

OK, så her langt har jeg kommet. Jeg må bare la dette innlegget ligge her og så fylle på etter hvert som jeg kommer på flere ting. Jeg har nettopp begynt med planleggingen. 🐣🌿

💛 PÅSKELISTE 💛

- Mengder av egg. Eggerøre og omelett til frokost. (Omelett stappet med restegrønnsaker, oliven og løk er jo helt fantastisk til brunsj.) Jeg skal prøve å få malt noen av eggeskallene i år også, det var lenge siden! Kokte egg delt i to er så godt til påskebuffeen. 

- Hel roastbiff (skal lage egen og ha til påskens frokoster/lunsjer, SÅ godt!)

- Påskemust. Jeg må få tak i dette. Svensk tradisjon som jeg helst ikke vil være uten. Tror kanskje at Jula av alle steder kan ha det.

- Hel lakseside. Perfekt til påskebuffeen. + Varmrøkt laks til brunsj.

- Litt forskjellige oster som passer både til frokost, buffé og kveldskos. F. eks. parmesan, brie og cheddar. 

- Svinestek til pålegg. Ekstra smør, brød og kaffe til frokost. Det er mange fridager i påsken.

- Frossen frukt i poser. Perfekt til frokostsmoothies.

- Ingredienser til en pai jeg skal lage. Perfekt som en rett på buffeen. Denne gangen skal jeg prøve en oppskrift jeg har funnet på løkpai med ferskost.

- Masse god drikke; gul brus, mineralvann, juicer til frokost, rødvin og noen bobler. Har også kjøpt en treliters kartong med supergod lokal eplemost.

- Snacks, peanøtter, popcorn og potetgull.

- Smågodt til påskeeggene og påskeegg med smørkrem etter bestilling fra barna. (De som kommer i liten eggekartong 4 pk med skjeer.) 

- Rå grillbein. Vi tenkte egentlig på ribbe, men fikk ikke tak i. Disse koker vi nok først og legger på krydder og glaze etterpå, før de går i ovnen. Til buffeen. 

- Vi har fylt opp med kjøttdeig i fryseren. Tror nok det blir noen kjøttboller i påske. Kjempegodt til buffé og alle spiser det. Digg å prøve å lage med nye smaker f. eks. fetaost og chorizo. 

- Digge pølser. Vi har fylt opp slik at vi er klare for grillings når go'været kommer.

- Søte små tomater, agurk og kål til coleslaw som vi serverer til grillbeina. Løk i alle varianter og masse god appelsiner.
Håper du synes dette er inspirerende og at du får noen ideer. Del veldig gjerne dine påskefavoritter under her også! Jeg vil fylle på lista. Vi blogges. 💛


⤗ Vil du få flere ideer, tips og inspirasjon - følg meg på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar