15. desember 2016

Førjulsselskaper!


Hei!

Nå er jeg så glad for at frosten har kommet! Jeg vil helst ha snø, men det blir faktiskt nesten like fint med rimfrost over landskapet. I går da jeg gikk til jobben var det i tillegg en fantastisk måne som lyste opp over vinterhvite jorder. Helt fantastisk nydelig! 

Nästan onödigt vackert som farfar ville ha sagt. :)

Jeg elsker førjulsselskaper, det er noe med det beste som finnes! Når man kan pynte seg og kose seg med god mat og drikke. Det er noe helt spesielt med festlige lag blant glitter, julekuler og stjerner. Jeg pleier alltid å invitere til noe slags julefest før 24. Man kan kjenne at man ikke helt riktig har tid, men da er det bare å presse det inn tenker jeg. Det er i hvert fall da jeg sanker energi.

Vi har allerede hatt noen små kaffeselskaper her i desember. Eller selskaper, det er jo å ta i. Vi har bedt inn venner eller familie og så gjør vi det helt enkelt. Et pent bord er jo hyggelig og jeg er jo så heldig at jeg har en mamma som baker boller og kaker og fyller opp vår fryser. Det er utrolig deilig å kunne be inn til hjemmebakst til tross for at man jobber og styrer med alt mulig og ikke har overskudd til å bake selv. Trygve er nesten alltid anti sosiale lag, men jeg står på mitt. ;)

Akkurat nå planlegger jeg et førjulsparty og jeg gleder meg veldig. Det viktigste er å planlegge god tid i forveien og virkelig få ned alt på papir. Jeg pleier å skrive alt jeg må huske på notater på telefonen. Etter at jeg føler jeg er blitt voksen (😜) så har jeg blitt mye flinkere til å planlegge. Det gjør også at det blir morsomme å arrangere ting og flere sammenkomster blir av rett og slett. 

I kveld har jeg spikret menyen for kvelden. Med fordrink, fingermat og dessert i tillegg til hovedretten. Før jeg endelig fikk bestemt meg og skrevet ned hva jeg skal lage og hva jeg trenger så ble opplegget et stressmoment. Jeg hater når tankene flakser fritt i hodet uten system. Med en gang jeg har fått det ned så blir det gøy. Da er det bare å gå systematisk til verks. Bli enig med seg selv om hva som skal handles inn når og hva som skal forberedes og lages når. Les f. eks. Nyttårsmeny.

Jeg gleder meg også til å pynte et julebord, men jeg vet jammen ikke hvor jeg har de hvite dukene mine her i nye huset. Tenkte ellers fylle på med glitter og julekuler. Det blir stas. 

Har du hatt et selskap eller planlegger en julefest? 

Vi blogges snart igjen, ha en fin dag! 

4 kommentarer:

 1. Vi hadde 24+14 middagsgjester i forrige uke, dessuten 7 som kom for å lage sylte. Det er jo ikke jul ennå her, men alle gjestene var forberedt på at de ville komme til et lilla hus.

  Og ja - gjester er viktig og hyggelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Tipper gjestene fikk mye godt og hjemmelaget å spise! :)

   Slett
 2. Så enkelt og nydelig pyntet bord! Hvor er forresten bordet ditt fra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Elisabeth! Ble veldig enkelt denne dagen. :) Bordet er fra Ikea. Det var opprinnelig i eik og så har jeg malt det. Det er nå snart 15 år siden vi kjøpte det og jeg tror ikke de har det fortsatt, men et som er rimelig likt.

   Slett