12. februar 2021

Huset ved stranden 25 Dører del 2.
Alle vinduer og to ytterdører er byttet ut. Huset ved stranden begynner virkelig å ligne noe! Nå gjenstår det å endelig få byttet ut dørene mot uteplassen. Den ene er en 2 meter bred tofløyet dør, og den andre er en 3,5 meter bred skyvedør. Begge har tjenestegjort siden 1972 og fortjener å gå av med pensjon. Nye dører fra Magnor er bestilt!
Her ser dere den ene døren fra gangen og ut til uteplassen. Dette bildet ble tatt ved overtakelsen av huset. Sliten dør med 70-tallets isolasjonsevne. Det hjelper jo ikke at noen en gang i tiden har hatt en katteluke i døren og tettet igjen med en centimeter finérplate. Store glassflater med flott utsikt, eller... Merkelig løsning med en mursteinsvegg rett utenfor terrassedøren spør du meg.
Som vanlig når man vifter et brekkjern i nærheten av gamle hus så dukker det opp ting man ikke ønsker seg. Over den gamle døren har det vært en taklekkasje og bærebjelken var pill råtten. En bagatell i det store og hele, men noe som måtte fikses. 
Ny dør på plass, men så var det denne granittveggen da. Den og veggene rundt døren var dekorert med disse stenene. Jeg antok i begynnelsen at disse veggene, i flere deler av huset, var bærende. Det viste seg at de hadde ingen annen funksjon enn å være dekorative. og når de ikke lenger er dekorative, har de ingen funksjon. 😅 Hammer time!
Fasaden skulle likevel etterisoleres og gjøres om, så da var det bare å slå det ned!
Står og drømmer om hvordan det skal bli. Har pyntet arbeidsplassen med litt krukker og planter allerede. :) Følelsen av å bli kvitt gammel dritt er priceless!
For en forskjell! De nye dørene har lite karm for å makse utsynet. Utrolig deilig å få fjernet den meningsløse veggen. Legg merke til taket ute. Dette hevet vi på undersiden. Det gjorde underverker!

Se f. eks. her hvordan taket over uteplassen er hevet og terrasselamper er på plass.
I full gang med å fikse fasaden. Nå mangler det bare å fikse uteplassen. 
Så var det skyvedøren. Også den fra 1972. Den var nesten umulig å åpne, og det var lett bris rundt alle kantene. Likevel levde vi med den i noen år før vi endelig byttet den ut. Fasade ble oppgradert og uteplass steinlagt før denne ble byttet. 

Vi gikk mye frem og tilbake før vi ble enige om løsning her. Vi var en stund enige om foldedør. Det ville gi flere naturlige felter/vinduer. Jeg syntes en skyvedør ville bli kjedelig med store vindusflater. Spesielt når alle andre vinduer har gjennomgående sprosser. Vi falt til slutt ned på skyvedør med vertikale sprosser for å replisere de andre vinduene og å bryte opp de store flatene. 
Ny dør fra Magnor har kommet! Den gamle døren kastet jeg ut med en hånd. (Fy flate så tung den var! Jeg og Trygve fikk med nød og neppe lagt den opp på tilhengeren.) Den nye var i en helt annen vektklasse! Tydelig at det har skjedd litt de siste 45 årene. Vi fikk lirket den på plass ved hjelp av naboen og to rullebrett. :)
Den gamle døren er ute. Da er det ingen vei tilbake. Utsikten er foreløpig ikke optimal. Trygve har satt opp et sirkustelt i hagen for å oppbevare ting mens vi setter opp ny garasje.
Tilfredsstillende å få kjørt vekk de gamle dørene!


Et litt lettere uttrykk! Her ser dere også taket ute som er hevet. Lampene er gamle gatelykter fra Sandefjord som Trygve har fikset og bygget om for å henge i taket. 
Den gamle skyvedøren var brun på innsiden. Det var så trist med den som bakteppe for alt i stua. Endelig er ting på stell. Nyter det hver dag.
Begge dørene på plass! Siste del av fasaden er fikset. Nye tre-lags glassdører er noe helt annet enn gamle to-lags. Stuen er så mye lunere nå, og lyd fra utsiden er helt eliminert. 

Skal du bytte vinduer eller dører, kan vi varmt anbefale Magnorvinduet. Overlegen kvalitet. Disse har en unik oppbygning med lunt trevirke på innsiden, en kjerne av PVC og aluminium på utsiden. Det beste av alle verdier. Kan ikke sammenliknes med vanlige trevinduer og dører som er kledd med aluminium. Jeg har skrevet mer om dette her.


Hvis du vil kan du lese hele serien om Huset ved stranden. Den begynner her.

Les Huset ved stranden 24, "Dører del 1" her.


Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)


                                               ⤗ Flere ideer, tips og inspirasjon hos meg på Instagram: @ekte_interior  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar