21. april 2020

Dette dyrker jeg i hagen i år


God morgen!

Nå har jeg sådd det meste for i år i hagen. Jeg vet det er litt tidlig, men jeg tar sjansen. Det er jo så varmt nå! 

I blomsterkassen som er nærmest terrassen har jeg i år sådd vallmo, kornblomst og mirakelblomst. Vallmofrøene som jeg samlet fra blomstene i fjor (se her) så litt rare ut. Utenpå var de helt fine (bildet), men selve frøene så ikke som vallmo pleier å se ut. Jeg håper det blir blomster av dem. I linken ser du også kornblomsten jeg har sådd i år igjen. Den er så fin fordi den blomstrer så lenge, man kniper bare av tørre blomster. I kassa her er det noe av mirakelblomsten, men det er vanskelig å se. Her har riddersporefrøene tatt over. I år håper jeg det blir mer mirakel.✨

I urtekassen ved siden av blomstene blir det portulakk, spinat og dill. Jeg sår egentlig spinat fordi jeg har frøene og har lyst til å bruke de opp. Jeg hadde ellers valgt kun portulakk og dill. Har funnet ut at det er bedre å gå for mye av få bra planter, en litt av alt mulig. Da får man nok til å virkelig bruke det i matlagingen og bli selvforsynt. 

I siste kassen blir det jordbær, plantene er der fra før.

I nye kjøkkenhagen har jeg plantet kinesisk gressløk (litt mer hvitløkssmak) og gulrøtter. Inne gror kjempeløk og potet før de blir plantet ut om noen uker. Potetsorten heter Berber og er en potet som kan høstes tidlig. Jeg tar jo også opp potetene tidlig, mens de er rimelig små og uten hardt skall. 

Nå ligger spinatfrøene i vann, de skulle visst gjøre det et døgn, før de blir plantet ut senere i dag. Moro med såprosjekter! Ha en fin dag. 🌞


⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar